Peter Agre
Peter Agre, der vandt Nobelprisen i kemi 2003, ser sig selv som en helt almindelig fyr, der har været fantastisk heldig. Her fortæller han om hvordan det var at få prisen, hvad det har betydet for hans liv og hvordan han vil bruge sin nye stemme til at fremme opmærksomheden om den tredje verdens problemer og klodens miljøproblemer.
Foto: Lizette Kabré
Julio Celis
februar 2004
Kræftens Bekæmpelse laver en totalsatsning mod brystkræft, der skal være model for bekæmpelsen af alle cancerformer. Organisationens forskningschef, professor Julio Celis, fortæller, at det koordinerede angreb på brystkræft forpligter mange forskere og samarbejdspartnere i mindst ti år.
Lady Mary Warnock
December 2003
Kunstig befrugtning ændrer vores opfattelse af børn fra en gave til en ting, vi har krav på. Det mener den berømte britiske filosof Lady Mary Warnock.
Carl Djerassi
Renæssancevidenskabsmanden og opfinderen af p-pillen Carl Djerassi fortæller åbent om pillens indflydelse på hans eget liv, om datterens selvmord, cancer og hans vej ind i teater og science in fiction

James D. Watson
En af de få videnskabsmænd, der vil huskes også i næste årtusinde. Her fortæller han om sit liv i videnskab, om drømme og ambitioner og om hvorfor han ville vælge et andet felt som ung forsker i dag.

Wendy Suzuki
En af tidens unge stjerner i neurobiologien har netop målt 'erindringens celler' i aber, der leger et hukommelsesspil.
Holger og utiden
20. august 2001
Holger Bech Nielsen er kendt som den højtråbende professor, der med sjælden entusiasme udbreder sig om sære og uforståelige ting (10353 tegn)