Sociobiologi - Adfærd, gener og miljø
At være kriger eller bekymrer
13. juni 2004
Forskerne er på sporet af en genetisk balancegang mellem en frygtløs og en bævende tilgang til verden. En balancegang, der er og drejet igennem millioner af år i de sociale dyrs intrigante spændinger.
Bedstemor - din dejlige powerwoman
4. april 2004
Bedstemødre har været en overset 'art', men er på det seneste blevet et meget varmt emne. Meget tyder på, at de gamle koner har været en stor ressource, som vi skylder vores lange liv
Fokus på alderens gåde
4. april 2004
Aldring er et stort problem i den vestlige verden, hvor megen forskning forsøger at kurere dens symptomer, men nu begynder forskerne i stedet at lede efter alderens rødder
Som myrer så mennesker
10. marts 2003
Myresamfundene kan lære os mangt og meget, fordi de samme økonomiske principper ligger bag den sociale adfærd hos myrer som hos mennesker. Zoologi-professor Koos sidder på et skatkammer af nyttig viden (7273 tegn)
Den store champignonkrig
10. marts 2003
Et evolutionært våbenkapløb mellem fire uanseelige organismer har skabt et perfektioneret landbrug, som moderne landmænd end ikke tør drømme om (5717 tegn)
Red din søn, men lad din mand drukne
17. februar 2003
Det at hjælpe sin næste og ofre sig har intet med kultur at gøre – det er ren biologi og handler om dominans eller listige reproduktions-strategier (8742 tegn)
Påfuglens hale
5. november 2002
Boganmeldelse
Nørretranders hævder, at vores virke er drevet af parringstrangen, og forsøger uden held at iklæde sine spekulationer en videnskabelig dragt (5632 tegn)