Computer - Fra cyberspace til hjernen
Nanogenerator Nu høster vi energi af bevægelse
Illustreret Videnskab 25. september 2008
Når vi går. Når vi dyrker motion. Og når hjertet slår. Vores egen krop producerer hele tiden masser af energi, som i dag blot forsvinder igen i den blå luft. En række nye teknologier gør det nu muligt at udnytte denne oversete energikilde til fx at oplade en mobiltelefon.
Fremtidens strøm er sød og miljøvenlig
Illustreret Videnskab 19. marts 2008
Batterier baseret på sukkernedbrydende enzymer er lige om hjørnet. De er både effektive og meget miljøvenlige, da alle affaldsprodukter er biologisk nedbrydelige.
Terrornetværk i cyberspace (PDF)
29. maj 2006
Europas terrorister er selvbestaltede og ikke udsendt af Al Qaeda. Spørgsmålet er om antiterrorpakken matcher de nye terrorudfordringer?
Chip implanteret i patienter
29. december 2005
Chip implanteret i kroppen skal fremover advare patienter og læger når det er tid til at tage sin medicin. I London er de første forsøg på patienter gået igang
Forbrydelser i en ikke-eksisterende verden
2. december 2005
Virkelige forbrydelser i en ikke-eksisterende verden, hvor mennesker af den virkelige verden slaver 12 timer i døgnet for sulteløn for at fylde millioner af dollar i lommerne på vestens cyber-bagmænd. Cyber-verdenens kriminalitet er på overfladen latterlig, men det er en verden med en årsomsætning på over en milliard dollar og et spil om ikke-eksisterende ting, der allerede har ført til mord.
Big Brother passer på dig - Ny software forebygger både forbrydelser, ulykker og terror
2. september 2004
En hær af kameraer overvåger os som aldrig før. Målet er større sikkerhed, men vagtfolkene har hverken tid eller overskud til konstant at holde øje med de mange skærme. Nu står ny intelligent software klar til at tage over.
Hurtigt internet breder sig
10. november 2003
Der bores og bankes rundt om i de københavnske boligforeninger, fordi der er mange penge at spare og store muligheder i at købe fælles internet (6975 tegn)
Lys-leder til døren
10. november 2003
Kampen om datastrømmen raser uden for din dør, og flere håber at spinde København ind i et lynhurtigt fibernet, der åbner for fremtidens digitale medier (3349 tegn)
Fremtiden går gennem lokalnet
10. november 2003
Din forenings nye lokalnet bliver en vigtig faktor i fremtiden (3736 tegn)
Frøer og åkander et græsrodsinternet er på vej
1. november 2002
Nyt brugerskabt internet truer de store medieselskaber og står på grænsen til at revolutionere hverdagen for alle, der bruger mobiltelefon, internet og spiller computer (6573 tegn)
Poesien i hverdagens ting
6. maj 2002
Computere har invaderet vores stuer som store grimme kasser. Til trods for at design har en dyb betydning for os alle, er der stort set ingen producenter, som udforsker formen (8843 tegn)
De låner din computer, mens du sover
29. april 2002
Forskningen har glæde af græsrødder, som gratis bidrager til verdens hurtigste computer, men luskede entreprenører vil med på vognen (5136 tegn)
Ellen Feiss – superstar
22. august 2002
Den amerikanske popkultur og internettet sprænger atter rammerne for, hvad man troede muligt. En ung teenager er helt uafvidende blevet kult i USA (4540 tegn)
Elektriske drømme
27. marts 2002
De løber, jager, snakker, kysser, spiser, sover og drømmer hver dag i tusindvis af danskeres hjem. Computerspil handler ikke længere om at samle point, men om livet (5987 tegn)

Færre er bedre
18. februar 2002
Netscape og Explorer er ikke de eneste heste i stalden, når man skal ud at ride på nettet Indie-browsere (3023 tegn)

Danmark viger uden om it-opgør
7. juni 2002
Tyskland og Frankrig gør oprør mod Microsoft-dominans. I Danmark taler politikerne bare om at gøre det (4070 tegn)